Sredstva za čišćenje bazena

Bazen, asocira nas na našu privatnu oazu koji nam pruža momentalno opuštanje i sve naše probleme stavlja sa strane. Zajednička stavka svakog bazena, bilo ugradbeni ili montažni, je voda. Bilo kako bilo, bistra i čista voda je glavni izvor vašeg užitka u bazenu. Uz prethodno čišćenje bazena (praznog), slijedi punjenje bazena no najbitnija stavka je održavanje bazena. Nažalost, zbog okoline i utjecaja vjetra, bazen se puni svakakvim nečistoćama, a i sami kupaći kostimi unose raznorazne nečistoće, gljivice, bakterije kojima je voda idealna okolina za razmnožavanje i rast. Kako bi spriječili takav događaj, bazen je potrebno i održavati pomoću sredstva za čišnje bazena.

Prije otvaranja sezone kupanja, potrebno ga je temeljno očistiti. Sredstva za čišćenje bazena su kiselog karaktera za uklanjanje kamenca, mineralnih naslaga, prljavštvina te sredstva alkalnog karaktera za uklanjanje organskih nečistoća i drugih nečistoća. Prilikom uporabe, obavezno je nositi rukavice kako sredstvo ne bi naštetilo koži!

Najčešći preparat za dezinfekciju vode jest KLOR. Klor se na tržištu pojavljuje u različitim oblicima: tekućina (natrijevhipoklorit) i tablete (kalcijevhipoklorit). Bez obzira na oblik, moramo paziti na količinu klora u bazenu. U vodi mora biti dovoljno da uništava bakterije i osigurava visoku kvalitetu vode. Tablete možete normalno stavljati u filter pumpu u košaricu ili koristite plutajući dozator za klor tablete.

Najprodavaniji oblik klora jest u tabletama od 200g. Način primjene je da ide jedna tableta na 10 i vijek trajanja im je otprilike 7 dana. Ukoliko je temperatura vode ispod 25 stupnjeva celzijusa, ubacujemo jednu tabletu, a ako je iznad 25 stupnjeva, ubacujemo 2. Temperaturu vode u bazenu možemo izmjeriti običnim plutajućim termometrom.

Prikazuje se svih 5 rezultata